06 1764 2619 info@sneekvanweleer.nl
Selecteer een pagina

Opknappen Wilhelminapark

beschrijving project:

De afgelopen twee jaar hebben wij als stichting achter de schermen geld bijeen gehaald wat wordt besteed aan het in oude glorie herstellen van bepaalde doelen binnen het Wilhelminapark.

Achter het Vondelpark staat het Wilhelminapark in Sneek op de tweede plek qua rijksmonumenten in Nederland als het om stadsparken gaat. Wij willen samen met kunstenaars, vrijwilligers, gemeente Sudwest Fryslan en lokale bedrijven de sfeer en beleving terugbrengen wat het verdient. Zo zullen de banken op het middenterrein worden vervangen en zijn de eerste 17 van de in totaal 35 boombordjes geplaatst.

Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de Gemeente Sudwest Fryslan in vervulling met het realiseren van de oorspronkelijke bomenroute. Tevens is het ANWB bord aan de Bolswarderweg aan vervanging toe en deze zal dan ook worden vervangen.

Daarnaast zijn de dierenverblijven aan een opwaardering nodig. De diverse verblijven worden voorzien van nieuwe beplanting en de daarbij nodige bewateringssystemen. De binnenverblijven worden voorzien van een nieuw fris kleurtje en het verblijf waar vroeger de doodskopaapjes verbleven krijgt een prachtige metamorfose. Hier wordt later uitgebreid bij stilgestaan.

Tenslotte wordt er ter nagedachtenis van de parkwachters die al die jaren het park hebben verzorgd een monument ontworpen in de stijl die past bij de staat en uitstraling van dit park naar het ontwerp van Vlaskamp.

STICHTING SNEEK VAN WELEER | FSM

Sponsoren

STICHTING SNEEK VAN WELEER | Logo
STICHTING SNEEK VAN WELEER | Logo
STICHTING SNEEK VAN WELEER | Logo
Stichting Sneek van weleer - Dropwinkeltje
STICHTING SNEEK VAN WELEER | Stichting Sneek 1818

Meedoen?

om al deze doelen en andere te kunnen verwezenlijken zijn we afhankelijk van subsidies, sponsoren en donaties. Mocht u na het lezen van onze doelstellingen, goh, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen, alle hulp is van harte welkom.

 

U kunt dan contact met ons opnemen via het contactformulier. U kunt ons ook bellen via tel: 06 1764 2619

 

Meedoen